tisdag 23 mars 2010

Helstekt ryggbiff och vårfrisk potatissallad



Söndagsmåltiden blev helstekt, hängmörad och närproducerad, ryggbiff från Fröslunda gård utanför Enköping med en fräsch potatissallad. Till det drack vi en flaska av det Italienska röda vinet, Solluna Montepulciano d'Abruzzo.

Köttet

Mortla vitlöksklyftor, salt, timjan och svartpeppar. Stick några hål i köttet med vass kniv och massera in kryddblandningen. Stek i panna för att få en fin grillyta och helstek i ugn på 175 grader tills köttermometern visar 65 grader. Ta ut och låt vila 10 minuter i folie innan du skär upp köttet i centimetertjocka bitar.

Potatissalladen

Hacka och rör ihop kapris (de större), cornichons,  purjolök och färsk fänkål. Tillsätt creme fraiche, en dutt majonäs, grovkornig senap, citron, vinäger, salt och peppar och olivolja. Vänd ner den kokta potatisen, skurna körsbärstomater och parmesan.
Samtliga ingredienser finns att köpa i vår nätbutik, inklusive vinet!
Vi säljer ekologiskt senapsfrö och kryddor på lösvikt till mycket bra priser.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar